Vahinkosaneeraukset ja sisäilmakorjaukset

Vahinkosaneeraukset ja sisäilmakorjaukset asuinkiinteistöihin kuuluvat palveluvalikoimaamme perinteisten huoneistoremonttien ohella. Olemme erikoistuneet vahinkosaneeraustöissä erityisesti kosteusvaurioihin liittyviin korjaustöihin.

Vahinkosaneeraus on hyvä aloittaa mahdollisimman nopeasti vahingon sattumisen jälkeen

Vahinkotapauksissa on tärkeää, että vahinkojen laajuus selvitetään nopeasti ja korjaustyöt päästään aloittamaan mahdollisimman pian vahingon sattumisen jälkeen. Pitkittyessään etenkin kosteusvauriot voivat aiheuttaa laajempia ongelmia ja terveyshaittoja asukkaille. Vahinkosaneeraus on siksi hyvä saada työn alle viipymättä.

Vesivahingon korjaus osana vahinkosaneerausta

Vesivahingon korjaukset sisältyvät tarvittaessa osaksi saneerauspalvelua. Nämä remontit alkavat tyypillisesti kosteuskartoituksen tekemisestä vahinkojen laajuuden määrittämiseksi. Kartoituksen voi tehdä tai teettää vakuutusyhtiö tai tämän osoittama kolmas osapuoli, jonka jälkeen aloitetaan vahingon aiheuttajan korjaus ja vaurioituneiden rakenteiden kuivaus. Kartoituksiin käytämme itse yhteistyökumppaniamme Talotuki Oy:tä.

Kuivauksen jälkeen kosteuden vaurioittamat rakenteet puretaan ja korvataan uusilla. Asunto pyritään palauttamaan asumiskelpoiseen kuntoon mahdollisimman nopeasti, mutta vesivahinkojen korjauksissa maltti on aina valttia. Joissain tapauksissa vaurioituneet rakenteet voidaan vaihtaa suoraan uusiin ilman kuivausta, mutta rakenteet aluksi kuivaamalla varmistetaan korjauksen riittävä laajuus.

Sisäilmakorjaukset

Kosteusvauriot voivat aiheuttaa myös sisäilmaongelmia, muiden syiden ohella. Sisäilmaongelmat havaitaan yleensä asukkaiden oireiden tai havaintojen kautta, jonka myötä aloitetaan syyn etsiminen huolellisen kartoituksen kautta. Myös sisäilmaongelmien kartoituksissa teemme yhteistyötä Talotuki Oy:n kanssa. Ammattitaitoisina sisäilmakorjaajina tunnemme tyypilliset ongelmakohdat, mikä nopeuttaa ongelmien etsimistä. Yleensä sisäilmaongelmia voidaan ratkaista jo tiivisteremontilla, mutta usein syypää on valesokkeleiden vaurioituneet tai homehtuneet puuosat.

Ulkoseinien kengityksellä apua sisäilmaongelmiin

Ulkoseinien kengitys Termokengän avulla on yleinen toimenpide sisäilmaongelmien ja kosteusvaurioituneiden seinien korjaamiseen. Yleensä valesokkeleiden aiheuttamat ongelmat voidaan korjata tehokkaasti kengityksellä. Valesokkeleiden ongelmat johtuvat yleensä siitä, että puiset osat jäävät maanpinnan alapuolelle, jolloin betonin kapillaari-ilmiö johtaa maaperän kosteuden puisiin rakenteisiin. Seurauksena on useimmiten kosteus- ja homeongelmia tai hajuhaittoja. Ulkoseinien kengityksellä vaurioituneet puurakenteet korvataan teräksisillä Termokengillä, jotka valmiiksi eristettyinä eivät heikennä seinän lämmöneristystä yhtä paljon kuin esimerkiksi lekaharkkoa käyttämällä.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjousta

Olipa vahinkosi laajuus millainen tahansa, voit ottaa meihin yhteyttä kysyäksesi tarjousta vahinkosaneerauksesta. Tulemme mielellämme tarkastamaan korjattavan kohteen antaaksemme mahdollisimman tarkan tarjouksen tarpeitanne vastaavasta palvelusta!

Tutustu myös muihin remonttipalveluihimme!